KyVo Voimistelu

Kyrön Voiman voimistelujaosto

TIETOA SEURASTA

Kyrön Voiman voimistelujaosto tarjoaa harraste- ja kilpatelinevoimistelua. Voimistelujaoston toiminnan Isossakyrössä aloitti 1940-luvulla Paavo Rinta, joka vaikutti naistelinevoimisteluun koko Suomessa.

Kyrön Voiman voimistelujaoston historia on huikea. Telinevoimistelutoiminnan Isossakyrössä 1940-luvulla aloitti Paavo Rinta, joka teki merkittävän uran suomalaisen voimistelun parissa valmentajana ja kehittäjänä.

Paavo Rinnan työn tuloksena Kyrön Voima oli 1960-luvulla lajin mahtiseuroja Suomessa. Rinnan panostus koko maan naistelinevoimistelun hyväksi on ollut merkittävä. Rinta on valmentanut useita tyttöjä Suomen huipulle ja moni "Paavon tytöistä" on vienyt oppeja edelleen eteenpäin.

Paavo Rinta tunnetaan myös Paavo-puomin kehittäjänä ja valmistajana. Rinta oli Kyrön Voiman kunniapuheenjohtaja, Suomen Voimisteluliiton kunniajäsen ja SVUL:n Etelä-Pohjanmaan piirin kunniajäsen. Ansioistaan hänet palkittiin SVUL:n ja Suomen voimisteluliiton kultaisella ansiomerkillä sekä Suomen Leijonan I luokan ritarimerkillä. Vuonna 1995 Rinnalle myönnettiin liikuntaneuvoksen arvo. 

Perinteistä ponnistaen

Kyrön Voiman telinevoimistelu voi edelleen hyvin ja perinteistä pidetään kiinni.  Voimistelujaoston harrastepuolella on yli 60 innokasta, noin 4-12 -vuotiasta tyttöä ja poikaa. Innokkaita ja osaavia valmentajia harrasteryhmissä on noin 15.

Kilparyhmissä on tällä hetkellä yli 30 kilpavoimistelijaa. Voimistelijamme kisaavat kilpalinjan luokissa B-F. Teemme paljon yhteistyötä muiden seurojen kanssa, esimerkkinä treenipäivät Pietarsaaressa. Leireilemme paljon myös liiton eri valmennusryhmien leireillä Kuortaneella. Kilpailuja on noin kahdeksan kertaa vuodessa ympäri Suomen. Kilparyhmien valmentajia meillä on noin kymmenen. Tuomarimme ja valmentajamme käyvät säännöllisesti koulutuksissa. Voimistelijoita meillä on usealta eri paikkakunnalta: Isostakyröstä, Laihialta, Vähästäkyröstä, Ylistarosta, Vöyriltä ja Lapualta. Kilpatelinevoimistelua on tarjolla vain harvoilla paikkakunnilla.

Pian loppuu raahaaminen ja saadaan oma telinesali!

Tavoitteenamme on jatkossa laajentaa toimintaamme, kunhan harjoitusolosuhteemme parantuvat. 

Valmentajatilanteemme on tällä hetkellä hyvä, mutta ryhmiä emme pysty lisäämään, ennen kuin meillä on enemmän harjoitusvuoroja. 

Isonkyrön uusi liikuntahalli valmistui tammikuussa ja viimeistään kesällä 2020 seura saa käyttöönsä pysyvän telinesalin nykyisestä Keskustan alakoulun salista. Lisäksi käytössä on uuden liikuntahallin volttimonttu.

Järjestämme kaksi kertaa vuodessa Voimisteluliiton myöntämät naisten telinevoimistelun kilpailut, joissa on osallistujia noin 250. Järjestämme myös vuosittain harraste- ja kilparyhmien yhteisen joulujuhlan, jossa kaikki ryhmät saavat esiintyä.