KyVo Voimistelu

Kyrön Voiman voimistelujaosto

Tietoa seurasta

Kyrön Voiman voimistelujaosto tarjoaa harraste- ja kilpatelinevoimistelua. Voimistelujaoston toiminnan Isossakyrössä aloitti 1940-luvulla Paavo Rinta, joka vaikutti naistelinevoimisteluun koko Suomessa.

Kyrön Voiman voimistelujaoston historia on huikea. Telinevoimistelutoiminnan Isossakyrössä 1940-luvulla aloitti Paavo Rinta, joka teki merkittävän uran suomalaisen voimistelun parissa valmentajana ja kehittäjänä.

Paavo Rinnan työn tuloksena Kyrön Voima oli 1960-luvulla lajin mahtiseuroja Suomessa. Rinnan panostus koko maan naistelinevoimistelun hyväksi on ollut merkittävä. Rinta on valmentanut useita tyttöjä Suomen huipulle ja moni "Paavon tytöistä" on vienyt oppeja edelleen eteenpäin.

Paavo Rinta tunnetaan myös Paavo-puomin kehittäjänä ja valmistajana. Rinta oli Kyrön Voiman kunniapuheenjohtaja, Suomen Voimisteluliiton kunniajäsen ja SVUL:n Etelä-Pohjanmaan piirin kunniajäsen. Ansioistaan hänet palkittiin SVUL:n ja Suomen voimisteluliiton kultaisella ansiomerkillä sekä Suomen Leijonan I luokan ritarimerkillä. Vuonna 1995 Rinnalle myönnettiin liikuntaneuvoksen arvo. 

Perinteistä ponnistaen

Kyrön Voiman telinevoimistelu voi edelleen hyvin ja perinteistä pidetään kiinni.  Voimistelujaostossa jäseniä on noin 300.

Kesällä 2020 saatiin suuri askel Kyrön Voiman Voimistelujaoston kehittämiseksi, kun saimme kiinteän telinesalin Keskustan ala-asteelle. Hyppypaikka meillä on viereisellä Isokyrö Areenan parvella. Nyt meillä on harrastajia jokaisena viikon päivänä salilla voimistelemassa. Harrastajamäärä yli kolminkertaistui viime kaudesta oman salin ansiosta.

Innokkaita ja osaavia valmentajia ryhmissämme on noin 35. Tuomarimme ja valmentajamme käyvät säännöllisesti koulutuksissa.

Kilparyhmissä on tällä hetkellä noin 50 kilpavoimistelijaa. Voimistelijamme kisaavat tällä hetkellä kilpalinjan luokissa B-F. 

Leireilemme paljon myös liiton eri valmennusryhmien leireillä Kuortaneella. Kilpailuja on noin kahdeksan kertaa vuodessa ympäri Suomen. Kilparyhmien valmentajia meillä on noin 15. 

Voimistelijoita meillä on usealta eri paikkakunnalta: Isostakyröstä, Laihialta, Vähästäkyröstä, Ylistarosta, Vöyriltä ja Lapualta. Kilpatelinevoimistelua on tarjolla vain harvoilla paikkakunnilla.

Järjestämme kaksi kertaa vuodessa Voimisteluliiton myöntämät naisten telinevoimistelun kilpailut, joissa on osallistujia noin 250. Järjestämme myös vuosittain harraste- ja kilparyhmien yhteisen joulujuhlan, jossa kaikki ryhmät saavat esiintyä.

Kilparyhmien valmentajia 2023