Kilparyhmät

Kilparyhmissä harjoittelu on harraste- ja harrastekilparyhmiä tavoitteellisempaa ja harjoitusmäärät suurempia. Kilpatelinevoimistelu on vaativa ja haastava laji, jossa harjoitusmäärät nousevat jo nuorena suhteellisen korkeiksi. Kilparyhmissä voimistelevalta vaaditaankin sitoutumista määrätietoiseen harjoitteluun ja intoa kilpailemiseen. 

KyVo telinevoimistelussa on kevätkaudesta 2021 lähtien kuusi esikilpa- ja kilparyhmää. Lisäksi kilpailuihin voi osallistua harrastekilparyhmän voimistelijoita.

Kilparyhmät

MINIT

Mineissä harjoittelevat kaikista pienimmät esikilpataipaleensa aloittavat tytöt. Tytöt ovat syntyneet vuosina 2017-2016 ja harjoittelevat kerran viikossa. Minit menevät Staraan, kunhan vähän vielä kasvavat.

ESIKOT 

Esikot ovat kilparyhmä, jossa kaikki kisaavat Starassa ja syksyllä 2021 osa pääsee jo B-luokkaan. Esikot harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Ryhmässä ollaan käyty jo ahkerasti läpi pronssi- ja hopeamerkkiä. Ryhmässä voimistelee yhdeksän tyttöä, jotka ovat syntyneet vuosina 2014-2015. Esikoita valmentavat Maija, Susanna ja Lisett. 

KISSANKELLOT

Kissankelloissa voimistelee yhdeksän tyttöä. Heillä on voimisteluharjoitukset kolme kertaa viikossa. Kissankellot kilpailevat B-luokassa, josta osalla voimistelijoista on jo kokemusta ja jossa osa aloittaa kilpataipaleensa. Ryhmää valmentavat Maija, Leena, Susanna ja Lisett.

LEINIKIT

Leinikit on kahdeksan tytön kilparyhmä. Leinikit-ryhmän voimistelijat kisaavat C- ja D-luokissa. Leinikit treenaavat voimistelusalilla kolme kertaa viikosta. Ryhmää valmentavat Anni ja Noora. 

APILAT

Apilat kilpailevat kilpalinjan ylimmissä luokissa (E ja F), ja myös Apilat voimistelevat kolme kertaa viikossa. Ryhmän valmentajana on Leena.

RUUSUT

Ruusut on kymmenen voimistelijan ryhmä (synt. 2011-2007), joka treenaa viisi kertaa viikossa (neljä voimistelua + yksi oheistreeni). Ruusut kilpailevat C- , D- ja E-luokissa. Osa Ruusuista on mukana Voimisteluliiton Alueminoreissa (alueellinen valmennusryhmä). Ryhmää valmentavat Susanna ja Maria.