Kilpavoimistelijan vanhemmalle

Lapsen harrastaminen kilparyhmässä/harrastekilparyhmässä vaatii myös vanhemmilta aktiivisuutta ja sitoutumista. Mutta onneksi meillä on myös kivaa yhdessä! 

Kilparyhmissä odotetaan, että lapsi ja vanhempi sitoutuvat treeneissä käymiseen. Lähtökohtana on siis se, että voimistelija on poissa treeneistä vain sairaana.  Pidäthän myös huolta siitä, että voimistelija tulee treeneihin ajoissa.

Kilparyhmien voimistelijoilta odotetaan aktiivista kilpailuihin osallistumista. Harrastekilparyhmien voimistelijat voivat halutessaan osallistua Stara- ja B-luokan kilpailuihin ja niistä voidaan keskustella erikseen. 

Telinevoimistelussa kilpailemista löydät lisätietoa täältä. Seuran kilpavalmentajat päättävät ja ilmoittavat pääsääntöisesti kauden alussa, mihin kilpailuihin osallistutaan. Valmentajat myös päättävät voimistelijan aikaisempien suoritusten  ja taitotason perusteella, missä kilpaluokassa tämä kilpailee, ja keskustelevat asiasta voimistelijan kanssa. Kilpaluokissa siirtyäkseen voimistelijan on myös täytettävä kilpailujärjestelmän asettamat kriteerit. 

Kustannukset

Kilparyhmien osalta kausimaksut löytyvät täältä.

Kesken kauden lopettaneiden kausimaksu palautetaan vain sairaslomatodistusta vastaan.

Kausimaksujen lisäksi kustannuksia kilparyhmäläisille ja kilpaileville harrastekilparyhmäläisille tulee kilpapuvusta ja edustusasusta sekä kilpailuista ja leireistä. Voimistelijat maksavat kisamaksut itse (n. 40 e / kilpailu). Kotikisoista maksua ei tule.

Kilparyhmien kisapuku maksaa 120-135 euroa. KyVo telinevoimistelun edustustakki maksaa 70 euroa ja - housut 40 euroa. Käytettyjä kisapukuja ja edustusasuja kannattaa kysellä WhatsApp-ryhmässä tai Facebook-ryhmässä (KyVo-jumppavarustekirppari). Lisäksi kilparyhmille voidaan tilailla omia ryhmäpukuja kerran vuodessa, puvut noin 30-60 €. Ryhmäpuvun tilaaminen on vapaaehtoista.

Kilparyhmän voimistelijoilla ja harrastekilparyhmän kilpailevilla voimistelijoilla on oltava joko oma kilpatelinevoimistelun kattava tapaturmavakuutus tai kilpailulisenssin yhteydessä valinnaisena tilattava vakuutus.

Talkootyö ja varainkeruu

Kyrön Voiman voimistelujaoston toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoistoimintaan. Toiminnassa on mukana sitoutuneita, innokkaita ja koulutettuja valmentajia ja lasten liikunnan arvon ymmärtäviä vanhempia, jotka yhdessä luovat voimistelijoille turvallisen ja toimivan ympäristön harrastaa lajia.

Suurin yhdessä järjestettävä tapahtuma ovat kotikisat, jotka pidetään yleensä kaksi kertaa vuodessa. Kotikisojen työnjakopalaveri pidetään ennen kilpailuja ja keskusteluita käydään myös WhatsAppissa. Kilparyhmäläisten ja kilpailevien harrastekilparyhmäläisten vanhempien odotetaan osallistuvan kisojen järjestelyihin tai vaihtoehtoisesti järjestävän itselleen sijaisen, mikäli itse ei pääse paikalle tai esimerkiksi leivo kioskimyyntiin.

Kotikisoissa on pidetty arpajaisia, joihin jokainen perhe on tuonut minimissään viisi arpajaisvoittoa. Kotikisojen järjestäminen ja kahvion ja arpajaisten pitäminen tuovat mukavasti varoja yhteiseen kassaan.

Jokaisen kilpa- tai harrasteryhmän voimistelijan vanhemmat osallistuvat telinesalin siivoamiseen omalla siivousvuorollaan. Yhdelle perheelle siivousvuoro tulee vain noin kerran vuodessa. Siivousvuoron voi varata täältä