KILPAILUT

Kisanet ja tulospalvelu

Voimisteluliiton Kisanetistä löydät tulevat kilpailut ja aikataulut. Kilpailujen tulokset näkyvät Sports Event Systems -tulospalvelussa.

Kevään kotikisat järjestämme 6.-7.5.2022. Lisätietoja ja aikataulu

Lisätietoa kilpailemisesta

Voimistelija aloittaa tiensä kohti kilpailuja aina suorittamalla pronssi- ja hopeamerkit sekä osallistumalla ainakin kerran Voimisteluliiton Stara-tapahtumaan. Näiden jälkeen B-luokkaan voidaan siirtyä kilpailemaan aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 7 vuotta.

Naisten telinevoimistelun kansallinen kilpailujärjestelmä perustuu luokkakilpailuihin, joissa voimistelija etenee luokkanoususääntöjen mukaan. Kaikille pakollisia kilpalinjan luokkia ovat B-D-luokat, joiden jälkeen voimistelija voi joko jatkaa kilpalinjan luokissa E-luokasta eteenpäin tai siirtyä kilpailemaan maajoukkuelinjalle. 

Kilpalinjan kilpailuissa kisataan yleensä kahdessa eri ikäluokassa: nuoremmat ja vanhemmat. Keväällä 2022 pakollisten luokkien ikäjako menee seuraavasti:

  • B-luokka nuoremmat: 2013-2014 syntyneet / B-luokka vanhemmat: 2012 ja aikaisemmin syntyneet
  • C-luokka nuoremmat 2012-2014 syntyneet / C-luokka vanhemmat: 2011 ja aikaisemmin syntyneet
  • D-luokka nuoremmat: 2011-2014 syntyneet / D-luokka vanhemmat 2010 ja aikaisemmin syntyneet

Kilpalinjan luokat B-D kilpaillaan neliotteluna (puomi, permanto, hyppy ja nojapuut), jonka pisteet ilmoitetaan tiettyyn kategorialuokkaan kuuluvina. 

Luokkien B-D tulosluettelossa julkaistaan järjestyksessä 10 parhaiten sijoittunutta voimistelijaa. Tämän jälkeen voimistelijat luetellaan kategorioittain aakkosjärjestyksessä

Kilpalinjan pakollisten luokkien B-D jälkeen voimistelija voi siirtyä kilpailemaan maajoukkuelinjalle, mikäli hän on suorittanut Timanttimerkin ja saanut D-luokan kilpailusta vähintään kategorian V pisteet. Hän voi myös jatkaa kilpailemista kilpalinjan luokissa E-G. Kilpalinjan luokissa B-F ja maajoukkuelinjan luokissa 2.-5. kilpaillaan neliottelu, jonka tulosten perusteella voi nousta seuraavaan luokkaan. Lisäksi kilpalinjan luokissa E-F ja maajoukkuelinjan luokissa 2.-5. käydään telinekohtainen kilpailu.

Yleistä kilpailujärjestelmästä