KILPAILUT

Kisanet ja tulospalvelu

Voimisteluliiton Kisanetistä löydät tulevat kilpailut ja aikataulut. Kilpailujen tulokset näkyvät Sports Event Systems -tulospalvelussa.

Syksyn kotikisat järjestämme 30.10.2021. Lisätietoja ja aikataulu

Lisätietoa kilpailemisesta

Voimistelija aloittaa tiensä kohti kilpailuja aina suorittamalla pronssi- ja hopeamerkit sekä osallistumalla ainakin kerran Voimisteluliiton Stara-tapahtumaan. Näiden jälkeen B-luokkaan voidaan siirtyä kilpailemaan aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 7 vuotta.

Naisten telinevoimistelun kansallinen kilpailujärjestelmä perustuu luokkakilpailuihin, joissa voimistelija etenee luokkanoususääntöjen mukaan. Kaikille pakollisia kilpalinjan luokkia ovat B-D-luokat, joiden jälkeen voimistelija voi joko jatkaa kilpalinjan luokissa E-luokasta eteenpäin tai siirtyä kilpailemaan maajoukkuelinjalle. 

Kilpalinjan kilpailuissa kisataan kahdessa eri ikäluokassa: nuoremmat ja vanhemmat. Syksyllä 2021 pakollisten luokkien ikäjako menee seuraavasti:

  • B-luokka nuoremmat: 2012-2014 syntyneet / B-luokka vanhemmat: 2011 ja aikaisemmin syntyneet
  • C-luokka nuoremmat 2011-2014 syntyneet / C-luokka vanhemmat: 2010 ja aikaisemmin syntyneet
  • D-luokka nuoremmat: 2010-2014 syntyneet / D-luokka vanhemmat 2009 ja aikaisemmin syntyneet

Kilpalinjan luokat B-D kilpaillaan neliotteluna (puomi, permanto, hyppy ja nojapuut), jonka pisteet ilmoitetaan tiettyyn kategorialuokkaan kuuluvina. Luokkanousuun vaaditaan kategorian III pisteet. Kilpailussa saadut nousupisteet eivät kuitenkaan automaattisesti tarkoita luokkanousua seuraaviin kilpailuihin, vaan kyseessä on sen jälkeen valmentajan päätös.

Luokkien B-D tulosluettelossa julkaistaan järjestyksessä 10 parhaiten sijoittunutta voimistelijaa. Tämän jälkeen voimistelijat luetellaan kategorioittain aakkosjärjestyksessä

Kilpalinjan pakollisten luokkien B-D jälkeen voimistelija voi siirtyä kilpailemaan maajoukkuelinjalle, mikäli hän on suorittanut Timanttimerkin ja saanut D-luokan kilpailusta vähintään kategorian V pisteet. Hän voi myös jatkaa kilpailemista kilpalinjan luokissa E-G. Kilpalinjan luokissa B-F ja maajoukkuelinjan luokissa 2.-5. kilpaillaan neliottelu, jonka tulosten perusteella voi nousta seuraavaan luokkaan. Lisäksi kilpalinjan luokissa E-F ja maajoukkuelinjan luokissa 2.-5. käydään telinekohtainen kilpailu.

Yleistä luokkakilpailujärjestelmästä

Yleisiä kilpailusääntöjä