KILPAILUT

Kisanet

Voimisteluliiton Kisanetistä löydät tulevat kilpailut ja aikataulut. 

Omat kilpailut

Lisätietoa kilpailemisesta

Voimistelija aloittaa tiensä kohti kilpailuja aina suorittamalla pronssi- ja hopeamerkit sekä osallistumalla ainakin kerran Voimisteluliiton Stara-tapahtumaan. Näiden jälkeen B-luokkaan voidaan siirtyä kilpailemaan aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 7 vuotta.

Naisten telinevoimistelun kansallinen kilpailujärjestelmä perustuu luokkakilpailuihin, jossa voimistelija etenee luokkanoususääntöjen mukaan. Kaikille pakollisia kilpalinjan luokkia ovat B-D-luokat, joiden jälkeen voimistelija voi joko jatkaa kilpalinjan luokissa E-luokasta eteenpäin tai siirtyä kilpailemaan maajoukkuelinjalle. 

Kilpalinjan luokat B-D kilpaillaan neliotteluna (puomi, permanto, hyppy ja nojapuut), jonka pisteet ilmoitetaan tiettyyn kategorialuokkaan kuuluvina. Luokkanousuun vaaditaan kategorian III pisteet. Kilpailussa saadut nousupisteet eivät kuitenkaan automaattisesti tarkoita luokkanousua seuraaviin kilpailuihin, vaan kyseessä on sen jälkeen valmentajan päätös.

Luokkien B-D tulosluettelossa julkaistaan järjestyksessä 10 parhaiten sijoittunutta voimistelijaa. Tämän jälkeen voimistelijat luetellaan kategorioittain aakkosjärjestyksessä

Kilpalinjan luokkien B-D jälkeen voimistelija voi siirtyä kilpailemaan maajoukkuelinjalle, mikäli hän on suorittanut Timanttimerkin ja saanut D-luokan kilpailusta vähintään kategorian V pisteet. Hän voi myös jatkaa kilpailemista kilpalinjan luokissa E-G. Kilpalinjan luokissa B-F ja maajoukkuelinjan luokissa 2.-5. kilpaillaan neliottelu, jonka tulosten perusteella voi nousta seuraavaan luokkaan. Lisäksi kilpalinjan luokissa E-F ja maajoukkuelinjan luokissa 2.-5. käydään telinekohtainen kilpailu.

Yleistä luokkakilpailujärjestelmästä

Yleisiä kilpailusääntöjä